Onze webshop is verhuisd naar de Houtmarkt!
Sinds eind september is namelijk Parels geopend,
de nieuwe circulaire winkel met webshop in de Houtmarktpassage in het centrum van Breda.
In de winkel van Parels kun je unieke items op de kop tikken. Er worden tweedehands spullen verkocht, echte parels, aangeleverd door Vindingrijk Kringloopwarenhuis. Een winkel zonder voorraad, iedere dag ontdek je hier weer iets “nieuws”.
Een klein deel van die parels is via de nieuwe webshop te koop, zodat je niet alleen in de winkel kunt komen shoppen maar ook online.
Naast een winkel en webshop is dit een plek van ontmoeting en inspiratie. Een plek waar mensen samenkomen en zich inzetten voor een duurzaam en circulair Breda. Er zijn werk- en vergaderplekken, er kunnen workshops worden gehouden en er is voorlichting en advies. Allemaal rond het thema circulariteit.
De winkel is ingericht met herwonnen materiaal.
– Sorry, van wat voor materiaal? – Herwonnen: recyclen, terugwinnen, hergebruiken.
De meubels waar de parels op staan zijn allemaal van herwonnen materiaal gemaakt, en de blauwe vintage kasten komen van Vindingrijk.
Herwonnen materiaal en tweedehands spullen vertellen een verhaal. We nodigen je uit om op zoek te gaan naar aanwijzingen van dat verhaal.
aug24
Hallo, mijn naam is Ben Mol, ik ben 43 jaar en werk bij Vindingrijk als magazijnmedewerker en bijrijder.
Relikwieën
Ik ben iemand met veel hobby’s: muziek luister ik graag van pop tot rock en klassiek, ben een ware Science Fiction filmliefhebber, ben gek op Minions, knutsel graag met computers en ik ga graag met mijn metaaldetector op pad om te zoeken naar relikwieën, munten en voorwerpen uit WO II. Ik heb al een knoop van de keizerlijke garde van Napoleon gevonden, zilveren dubbeltjes uit 1912 en een huls van een luchtafweergeschut.
Ik werk graag met mensen
Ik werk nu 4,5 jaar bij Vindingrijk met erg veel plezier, in mijn vorige baan repareerde ik computers bij mensen thuis.
Mijn werk bij Vindingrijk bestaat uit het aannemen van goederen die mensen bij ons aanbieden en zorgen dat die spullen op de juiste afdeling terechtkomen.
Ook ga ik vaak mee als bijrijder op de bus. We gaan dan spullen ophalen of bezorgen.
Het directe contact met de klanten van verschillende afkomst en culturen vind ik erg prettig want ik werk graag met mensen.
Kuikenbroedmachine
Het leuke van Vindingrijk is dat er zoveel verschillende goederen binnenkomen, van fietsbel tot Blu Ray speler.
Elke dag hier vind ik wel bijzonder want het is altijd weer een verrassing wat er binnenkomt, bijvoorbeeld een kuikenbroedmachine of een echt Cartier tafelklokje. Dat weet je nooit bij Vindingrijk!
En natuurlijk de leuke collega’s, dat is altijd fijn een prettige werksfeer.
Ik hoop dat ik nog lang bij Vindingrijk mag blijven werken want ik heb het hier prima naar mijn zin!
Groeten van Ben
magazijnmedewerker / bijrijder
jul23
Kringloopwarenhuis Vindingrijk behaalt branche keurmerk!
Met het behalen van het keurmerk onderscheidt Vindingrijk zich van de vele soorten van kringloopbedrijven in den lande. Het Keurmerk Kringloopbedrijven ® (BKN) is in 2012 ontwikkeld door de branchevereniging. Professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening zijn met dit keurmerk nu geborgd.
De audit vond plaats bij Vindingrijk door onafhankelijke controleurs van BKN waarbij onderwerpen zoals o.a. veiligheid, het verwerken van goederenstromen, de beschrijving van processen en het personeelsbeleid werden gecontroleerd. Eén van de bijkomende voorwaarden is om werk te bieden aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.
De auditoren troffen een goed georganiseerd bedrijf aan en spraken hun complimenten uit over de netheid en overzichtelijkheid van de winkel, de positieve werksfeer bij Vindingrijk en de gedrevenheid bij de medewerkers. De beoordeelde werkprocessen waren zeer gedetailleerd uitgewerkt.
Het keurmerk toont aan dat Vindingrijk Kringloopwarenhuis op een professionele, veilige en verantwoorde manier met mensen en materialen wordt omgegaan.
Quote van auditeur:
Ik merkte dat ik erg getroffen ben door het positieve enthousiasme van de medewerkers met wie we gesproken hebben. Stuk voor stuk spatte het enthousiasme en de liefde voor het vak er vanaf. Naar mijn gevoel gaat het ook gepaard met een behoorlijk stuk toewijding. Dat enthousiasme is goud!
Kringloop is geen beschermd begrip. Iedereen kan een kringloopwinkel starten. In Nederland zijn er daardoor allerlei soorten kringloopwinkels, die op het gebied van professionalisme en de kwaliteit van de dienstverlening behoorlijk van elkaar verschillen. Door het keurmerk van de BKN wordt hierin duidelijk onderscheid gemaakt.
Vindingrijk beperkt de groeiende afvalberg en werkt daarmee aan een betere en leefbare wereld voor iedereen. Met de certificering kan Vindingrijk nu aantonen dat hier ook op een professionele wijze aan
gewerkt wordt.
Naast dat Vindingrijk lid is van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is het eveneens lid van de SKB (Samenwerkende Kringloopbedrijven Brabant) en is het bedrijf erkend als leerbedrijf voor de detailhandel.
mei25
Wordt het weer eens tijd om wat ruimte te maken in je kledingkast?
Wij geven jouw gebruikte kleding graag een tweede leven.
Naast kleding zijn we ook blij met andere soorten textiel, schoenen, beddengoed, gordijnen, theedoeken en dergelijke.
Je kunt het komen brengen naar ons afgiftepunt aan de zijkant van de winkel.
Buiten openingstijden kun je de kleding in de container doen op de parkeerplaats bij de ingang.
mrt09
sep12
jan12
In het luxe maandblad Vintage LifeStyle is onlangs een leuk artikel over Vindingrijk Kringloopwarenhuis verschenen.
Je kunt het artikel lezen via de volgende link: Artikel Vindingrijk Vintage LifeStyle
______________________________________________________________________
dec09
Mijn naam is Lianne Martens en ik ben 55 jaar.
Ben pas oma geworden van een kleindochter en ben moeder van drie kinderen en drie schoonkinderen waar ik trots op ben.
Afwisselend werk
Ik ben nu bijna drie jaar werkzaam bij Vindingrijk Kringloopwarenhuis met veel plezier.
Mijn werk is heel afwisselend.
Ik sta in de winkel en mijn hoofdtaak is het bijhouden van curiosa, spullen die er al langer liggen afprijzen en opruimen, inruimen en zoveel mogelijk schoonhouden.
Buiten dat draai ik soms ook kassa als er te weinig kassières zijn en help ik mensen in de winkel.
Maar gelukkig doe ik dit samen met leuke collega’s.
Altijd weer een verrassing
Het voordeel van het werken met curiosa is dat je soms spullen binnenkrijgt die je niet kent, maar met wat hulp van de klanten komen we er samen soms achter.
Tevens (als het nodig is) zoek ik twee dagen in de week de kerst-, paas- en halloweenspullen uit die er binnenkomen.
Dat is altijd weer een verrassing; soms krijg je aparte kerstspullen binnen en dan krijg ik een beetje een voorstelling hoe die kerstboom er uit heeft gezien.
Dat vind ik erg leuk om te doen.
één grote familie
Maar wat mij het meeste aanspreekt in dit werk is de samenwerking met mijn leuke collega’s,
één grote familie met zijn ups en downs.
En de afwisseling in het werk, het is hier iedere dag weer anders.
Mijn hobby’s zijn aquazwemmen, wandelen, borduren, puzzelen (legpuzzels) en lezen.
Dit alles hoop ik nog heel lang te kunnen doen.
Groetjes van Lianne
medewerkster Curiosa
jun02
Hoe is het leven in Moerdijk?
Afgelopen week waren wij op bezoek in Moerdijk bij Mascha de Rooij en Manon Peeters van “Produced by MM”.
Voor een nieuw tv-programma op Omroep Brabant, wonen zij drie maanden lang in een heuse villa in dit spraakmakende dorp.
De laatste jaren is Moerdijk regelmatig negatief in het nieuws geweest. Veel mensen trekken er weg, omdat het industrieterrein in de naaste omgeving voor overlast zou zorgen en omdat er niet veel te doen zou zijn, maar is dit wel echt zo? Deze vraag spookte al een tijdje door het hoofd van deze dames en daarom besloten ze om zelf maar eens een kijkje achter de schermen te gaan nemen.
“De beste manier om zoiets te onderzoeken is om zelf tussen de mensen te leven en te kijken wat er speelt”, aldus de twee televisiemakers.
Voordat Mascha en Manon aan dit avontuur begonnen namen zij contact op met Vindingrijk Kringloopwarenhuis, met de vraag of wij hen hier en daar konden helpen, aangezien er natuurlijk voor drie maanden een huis moest worden ingericht. Wij zijn de moeilijkste niet en besloten daarom een samenwerkingsverband met de dames aan te gaan. Dit heeft geresulteerd in een zeer kleurrijke en vrolijke vintage aankleding, waar de opblaasflamingo’s je om de oren vliegen!
Moerdijkregeling
Alle negatieve reclame rondom Moerdijk, resulteerde in het feit dat mensen hun huizen niet meer verkocht kregen. Om deze reden is op 1 januari 2015 de “Moerdijkregeling” ingegaan. Deze verkoopgarantie geeft huizenbezitters de zekerheid hun huis voor 95% van de taxatiewaarde aan de gemeente te kunnen verkopen.
Mascha, Manon en de rest van hun tv-ploeg, hebben de mogelijkheid gekregen om drie maanden lang in één van deze huizen te mogen verblijven. Hierdoor komen ze makkelijker in contact met de bewoners van het dorp en kunnen zij deelnemen aan de dagelijkse activiteiten. Er wordt namelijk behoorlijk veel georganiseerd en ondernomen voor een dorp met slechts 1100 inwoners. Zo vindt er eind augustus bijvoorbeeld een oldtimerfestival plaats, waar zo’n 20.000 bezoekers op af zullen komen. Dit is dus ruim 18x het inwonertal!
“Er is maar één basisschool in het dorp en geen middelbare school. Daarvoor moeten de scholieren bijvoorbeeld naar Zevenbergen of Lage Zwaluwe fietsen. Qua openbaar vervoer zijn er ook niet heel veel mogelijkheden. Er rijdt slechts een buurtbus tot 6 uur ’s avonds, dus als jongeren willen gaan stappen in een andere stad, zullen ze toch met een taxi terug naar huis moeten.”
Creatieve ideeën
Toch is er op het gebied van verenigingen ontzettend veel te doen. In de korte tijd die de dames hebben is het dan ook onmogelijk om overal te gaan kijken, maar ze proberen zoveel mogelijk mee te pakken. Zo woont er ook een man in het dorp die zijn eigen verkeerspark heeft gebouwd, met objecten die hij in de loop der jaren verzameld heeft. Hij beschikt over een aantal oude bussen, stoplichten en telefooncellen en heeft zelf een bushalte gemaakt.
“Het leuke aan dit dorp is, dat er genoeg ruimte is om zulke creatieve ideeën uit te werken.”
Met open armen
De televisiemakers zijn in Moerdijk met open armen ontvangen. De inwoners vinden het ontzettend leuk dat er weer wat positieve aandacht aan het dorp wordt geschonken. “Er staan soms zelfs buurtkinderen aan de deur met leuke verrassingen. Afgelopen week kwamen ze nog aardbeienplantjes brengen bijvoorbeeld.”
Mascha en Manon mogen zich nog tot eind juni inwoners van Moerdijk noemen. Daarna wordt het huis weer netjes opgeleverd. In het najaar zal het programma te zien zijn bij Omroep Brabant. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, volg hen dan op facebook via https://www.facebook.com/MaschaenManonin/
Rachèl Beenen
Assistent winkelchef
mei12
John (of Johnny) Keréh is mijn naam, Eerste Medewerker afdeling Kleding. Hier een stukje “geschiedenis” van mij:
Ik kom uit het prachtige Bourgondische Breda waar ik geboren en getogen ben.
Een paar jaar terug werkte ik voor het taxatiebureau Quality Company. Helaas is deze failliet gegaan waardoor ik werkloos werd. Daarvoor heb ik bij de gemeente Breda Sectie WOZ gewerkt en paar taxatiebureau’s.
Verrassende Werkomgeving
Vrijdag 6 mei 2016 was mijn laatste werkdag bij Kringloopwarenhuis Vindingrijk te Breda. Daar runde ik de verkoopafdeling van de kleding met mijn team.
Ik heb ruim 2 jaar bij Vindingrijk gewerkt, een totaal andere verrassende en leuke werkomgeving met bijzondere collega’s.
Vanaf het begin was ik verkoper, binnen 2 maanden aanspreekpunt voor het team en later maakte ik een promotie tot leidinggevende van de verkoopafdeling Kleding.
Een veelzijdige functie vol met uitdagingen, leermomenten met een leuk team! Geen dag was hier hetzelfde en elke dag ben ik blijven leren. Onder mijn leiding heb ik de afdeling kleding voor zowel de klanten als de medewerkers fijner, netter en overzichtelijker gemaakt.
Teamwork
Mijn bijzondere hoogtepunt, met mijn vasthoudendheid, creativiteit en veel geduld, heb ik het team Kleding, op een goede en creatieve wijze, tot een leuk en gezellig team weten op te bouwen. De kracht van samen: teamwork.
In mijn ogen (naast mijn slechthorendheid) zijn wij allemaal unieke, gelijkwaardige mensen met of zonder beperking(en) met mogelijkheden.
Bootcamp
Naast werk ben ik gek op sporten wat goed is voor mijn lijf en geest. Fitness, mountainbike (het parcours van Dorst of Mastbos), squashen, voetbal en hardlopen. Sporten is voor mij een uitlaatklep. Bootcamp is op dit moment mijn favoriete buitensport.
Leerzame tijd
Ik wil Vindingrijk, mijn collega’s en klanten bedanken voor de leuke en leerzame tijd die ik heb mogen meemaken.
Deze beslissing heb ik met gemengde gevoelens genomen, maar kijkend naar mijn toekomstperspectief op lange termijn, is deze nieuwe uitdaging de stap die ik daarvoor heb moeten maken.
De volgende, grootste uitdaging wacht op mij bij het belastingsamenwerkingsverband West Brabant waar ik de functie Ondersteunende Medewerker Primair proces zal uitvoeren in het kader van WOZ en BAG (Basis voor de Adressen en Gebouwen). Terug naar mijn oude werk.
Ik kan niet anders zeggen dan: Dank u wel!.
nov10